Assessment Center

Embert próbáló feladat a legprofibb HR szakembernek is egy önéletrajzzal és egy maximum 1 órás interjúval a kezében olyan képet kialakítania a jelöltről, amellyel magabiztosan kijelentheti, hogy a jelentkező megfelel vagy éppen nem felel meg a szervezet által támasztott elvárásoknak.

Kérdés, hogy az a lexikális tudás vagy egy bemagolt weboldal, esetleg több polcnyi szakirodalom elegendő-e ahhoz, hogy a kolléga a mindennapokban is, együttműködően, kiváló kommunikációval és agilisan álljon hozzá a napi munka során elé kerülő problémáknak? Mindemellett fontos tényező az is, hogy a kollégákkal mennyire lesz képes együttműködni és csapatként gondolkozni a végrehajtandó feladatokban.

A fentiekben felsorolt kockázatok csökkentésére egyes cégek Assessment Center megoldással mérik össze az életképes jelöltek ismereteit, soft-skill képességeit és gyakorlatbeli rátermettségüket.

Egy üzleti szimuláció kiváló eszköze lehet annak kiderítésére, hogy 1-1 jelölt mennyire életképes a változatos és több szempontból is kihívást jelentő feladatok megoldásában.
Mennyire lesz megfelelő a kommunikációja, együttműködő képessége, váratlan helyzetekre való reagálása – mindezt esetenként időnyomás alatt, komoly üzleti kockázatot jelentő döntések meghozatala mellett végrehajtva?

Cégünk ezen Assessment Centerek esetében előzetesen egyezteti a kiválasztáshoz szükséges üzleti szimuláció típusát, valamint a várható kimenetet az ügyféllel, hogy a lehető legpontosabb képet kaphassa a jelöltek teljesítményéről. Természetesen ezen szimulációk kombinálhatóak a hagyományos teszt, prezentációs és egyéb interjúhelyzeti eszközökkel.

Amennyiben érdekli a lehetőség kérjük, hogy a weboldalunk alján található űrlap kitöltésével, vagy a megadott elérhetőségek segítségével vegye fel velünk a kapcsolatot!