The Phoenix Project

Mentse meg a Parts Unlimited cég működését agilis módszertanok használatával és tegye hatékonnyá az IT működését! Gene Kim, Kevin Behr és George Spafford regénye alapján készült szimuláció.

Letölthető ismertető anyag magyar nyelven:

Letöltés

A szimuláció témája:

A főszerepet játszó Bill azt a feladatot kapja, hogy tegye rendbe a cég katasztrofálisan működő informatikai osztályát, amely komolyan veszélyezteti a cég jövője szempontjából kiemelt jelentőséggel bírő Phoenix Project-et. Bill a feladatot ugyan nem tegnapra, de 90 napos határidővel kapja meg, mindezt olyan fenyegető ígéret kíséretében, miszerint, ha az informatika kudarcot vall, a teljes IT kiszervezésre kerül.

A szimuláció cselekménye olyan, életből hozott váratlan eseményekkel, krízis helyzetekkel, szervezeten belüli politikai csatározásokkal és taktikázással, amely szinte lehetetlenné teszi Bill vezérigazgató felé tett vállalását. Természetesen Bill nincs egyedül, hiszen kiváló kollégák és egy külső tanácsadóként megjelenő, több évtizedes, gyártásban szerzet alapokkal rendelkező segítséget kap maga mellé. És ne feledkezzünk meg azokról a keretrendszerekről, módszertanokról és szellemiségről sem, amellyel közösen, a kiszabott határidő végéig sikerre viszik a Phoenix Project-et.

Az üzleti szimuláció tehát a fentiekben leírt történetet kelti életre az 1 napos tréningen résztvevők segítségével és a változatos feladatok és izgalmas helyzetek mellett olyan, gyakorlatban használatos eszközöket ad át, amellyel el lehet indulni a szervezetfejlesztés, az új munkamódszerek és egy jobb, sikeresebb vállalati kultúra irányába.

 

CÉLKÖZÖNSÉG:

A szimuláció azon szakembereket célozza, akik szerernék a LEAN, Agile és ITSM alapelveit alkalmazni a szervezetükben az IT szolgáltatások teljesítményének növelése, vagy azok értékének jobb kihasználása érdekében, legyen szó Üzleti, IT Fejlesztési vagy IT Üzemeltetési területről.

Azon szervezetek számára is hasznos, akik fejleszteni szeretnék kultúrájukat a jobb együttműködés érdekében, melynek eredményeképpen gyorsabb és hibamentes új IT megoldásokat tudnak bevezetni.

A szimuláció kiválóan alkalmas:

  • tudatosító programként,
  • kiválasztás célokra (Assessment Center), illetve
  • csapatépítőként hasznosítva.