Hogyan kell elképzelni egy üzleti szimulációs napot?

Ha van rá lehetőség, igyekszünk előzetesen érdeklődni a résztvevőkről. Amennyiben egy cég csapata érkezik a szimulációs tréningre, igyekszünk mindenkit a napi munkájától erőteljesen távol eső szerepkörbe helyezni, úgymond kimozdítani a komfort zónájából. Ez már eleve ad egy keretet a szimulációs naphoz. Ha más-más cégektől érkeznek a résztvevők, akkor sorsolással döntjük el ki milyen szerepkörben végzi a tevékenységeket.

A szimulációk 3-4 körből állnak, általában reggel 9:00-től egészen délután 17:00-ig is eltarthatnak. Minden egyes kör elején van egy bevezetési és felkészülési idő, ahol az instruktor segít a résztvevőknek és megválaszolja a hozzá intézett kérdéseket. Ezt követően indulnak az „éles” körök, amelyekben mindenkinek a saját szerepében kell segítséget nyújtania a csapat számára. Ezeket a köröket a reflexió és kiértékelés követi, majd az utolsó kört követően egy lezáró beszélgetést folytatunk a résztvevőkkel ahol összegyűjtjük a tanulságokat.

Milyen áron érhetőek el a szimulációk?

Ez az ügyfeleink egyéb igényétől is függ, de átlagosan 90.000 Ft+ÁFA/fő  árral lehet számolni.
(szimulációink többsége minimum 8, maximum 12 fő részvételével játszható)

Mindenféleképpen javasoljuk, hogy egyeztessenek cégünkkel a legmegfelelőbb szolgáltatás és ár kialakítása céljából. Egyedi, speciális igényeket is ki tudunk szolgálni (pl. kitelepülés, catering stb.).

 

Szolgálnak valamilyen minősítéssel a szimulációk?

Jelenleg a The Phoenix Project szimulációval a DevOps minősítéshez szükséges gyakorlat igazolható. A szimulációk nem adnak minősítést, ám a résztvevők minden esetben egy oklevet kapnak a szimulációs nap végeztével.

Mekkora létszámúak a szimulációs tréningek?

A legtöbb szimuláció 8-12 fő részére lett megtervezve. Fontos tervezési cél volt, hogy minden résztvevő képes legyen a saját szerepkörében érdemi ismereteket szerezni az adott módszertanra vagy keretrendszerre vonatkozóan. Természetesen csapatépítők esetében több résztvevő is lehetséges, hiszen a fókusz itt a közös, kellemes időtöltésre irányul.

Mire használható az üzleti szimuláció?

Az üzleti szimuláció a gyakorlati ismereteken és tapasztaláson történő tanulást hivatott elősegíteni. Míg az olvasás és a tantermi képzés segít a tudás megszerzésében, ám a gyakorlatok által megismerhető minták és helyzetek sokkal mélyebben rögzülnek a memóriában, amely akár a napi munkavégzés során könnyűszerrel előidézhető vagy felidézhető.

Kik lehetnek résztvevők és milyen ismeretekkel kell rendelkezzenek?

Bárki lehet ezen szimulációkon résztvevő. Talán az a legfontosabb, hogy kellő nyitottsággal álljon az új módszertanok, filozófiák megismeréséhez és legyen képes aktívan részt venni a gyakorlatokban. Ma már fontos, hogy ne csak műszaki ismereteket, hanem olyan képességeket is el tudjunk sajátítani, amellyel könnyebben lehet boldogulni egy szervezeten belül.